Добре дошъл е всеки опонент, заяви още тя

„Добре дошъл е всеки опонент, за нас противник са проблемите на България, цел е да намерим и предложим решения. Другите кандидати са просто наши конкуренти в едно олимпийско състезание по надбягване и нека победи по-добрия”. Това заяви в предаването „Здравей, България” кандидатът за президент Татяна Дончева, лидер на „Движение 21”.

По темата

Дончева направи кратки коментари на опонентите си.

„Орешарски не е кандидат на Бойко Борисов. Щабът на ГЕРБ има много кандидати, които ще удължат листата, за да ронят протестен вот, който ГЕРБ не може да получи. Пламен Орешарски не мисля, че е сред тях. Пламен Орешарски очевидно е кандидат на #КОЙ. Но не само. Защото не смятам, че #КОЙ, е нещо сам по себе си. Той е лице на един голям кръг играчи, които имат много сериозни възможности за влияние върху българския политически и икономически живот”, заяви Дончева.

Според нея важен въпрос е защо „кръгът зад Пеевски” излъчва Орешарски за кандидат? Освен това тази номинация била провокация.

„Но приемете, че за кръга #КОЙ това не е провокация, а естествена номинация”, заяви Дончева. Тя запита защо ДПС не изважда нормален кандидат с тяхната си регистрация. 

Две можели да бъдат причините за кандидатирането на Орешарски – иска да се реабилитира или не може да откаже.

Що се отнася до нейната собствена кандидатура и тази на вицето ѝ Минчо Спасов, Дончева заяви, че имат известни възгледи и общо минало.

„За мен Минчо Спасов е съмишленик”, заяви тя. „Той е проверен човек, в реални действия, затова го поканих за вице. Нашата двойка не прилича на другите - ние сме съмишленици, бойни другари, проверени в тежки моменти”. 

Дончева заяви още: „Не е въпросът да сменяте статуквото с новаци, които не знаят за какво става дума. Това са просто зайчета от ръкава. Докато разберат за какво става дума, минават 100 мандата”. 
    
Дончева е доволна от статистиката на „Алфа рисърч”, която и дава най-голямо доверие сред избирателите в ляво.

„Този рейтинг е така от години. Такъв беше рейтингът и когато не бях в активната политика”, заяви Дончева. Тя изчислява, че може да стигне до 400 000 гласа и съответно да се яви на балотаж. 

„Радев е зайче от ръкава, на който е внушено, че може да бъде спасител. Той е парашутист, може да парашутира навсякъде. Както беше парашутист за кандидат на БСП, така ще бъде и с другото”, заяви Дончева. 

„Изключвам Радев да получи вот от каквото и да е извън БСП. Смятам, че за него ще бъде проблем да получи вота на БСП”.

Повече гледайте във видеото!