5-етажната сграда в центъра на София се срути на 19 септември 2006 година

Софийският градски съд даде ход на делото за срутената сграда на ул. „Алабин”, която погреба две млади жени, съобщи БГНЕС. По време на заседанието съдът не счете, че има процесуални пречки, заради които да не започне съдебно производство.

По темата

5-етажната сграда в центъра на София се срути на 19 септември 2006 година. За смъртта на двете момичета - 26-годишната Деница Ченишева и 24-годишната Петрина Христова, които загинаха под развалините, са обвинени четирима души. Това са собственикът на сградата Георги Кирчев, инженер Петър Петров, натоварен да контролира ремонта на сградата, Николай Симеонов, управител на „А3-Архитектура” и изпълнение и строителят Манчо Антонов, собственик на фирмата за ремонти ЕТ "Медия Манчо".

Повече от шест години след инцидента – през ноември 2012 година, Софийският градски съд (СГС) повдигна обвинения за причиняване на смърт поради немарливо изпълнение на занятие.

През май месец миналата година частично беше прекратено наказателното производство по случая и делото беше върнато на СГП за продължаване на процесуалните действия.