При инцидента през 2006 г. загинаха две млади жени

Софийският градски съд не даде ход на делото за срутената сграда на ул. „Алабин”, която погреба две млади жени през 2006 г.

По темата

Причината за решението на магистратите е, че един от частните обвинители - Мариян Христов, поиска служебен адвокат. Така, близо 10 години, след началото на разследването, стартът на делото все още не е даден.

При срутването на 5-етажната сграда в центъра на София загинаха 26-годишната Деница Ченишева и 24-годишната Петрина Христова. За смъртта им са обвинени четирима души – собственикът на зданието Георги Кирчев, инж. Петър Петров, отговарящ за контрола по ремонта, Николай Симеонов - управител на А3 - Архитектура и изпълнение и строителят Манчо Антонов, собственик на фирмата за ремонти.

Повече от шест години след инцидента – през ноември 2012 г., Софийският градски съд повдигна обвинения за причиняване на смърт поради немарливо изпълнение на занятие. През май миналата година частично бе прекратено наказателното производство по случая и делото бе върнато на СГП за продължаване на процесуалните действия.