Българинът загуби с 4:6, 5:7 от Хуан Мартин дел Потро

Григор Димитров не успя да стигне до финала на любимия си турнир в Стокхолм, след като в полуфинален двубой загуба с 4:6, 5:7 от Хуан Мартин дел Потро, предаде Gong.bg.

По темата

Първият сет започна лошо за Григор, който допусна пробив в откриващия гейм. Българинът успя да изравни при 3-3, но веднага след това отново позволи да бъде пробит, което се оказа и решаващо за изхода на първия сет.

Втората част отново бе изключително равностойна, като и двамата тенисисти се вкопчиха в здрава битка, демонстрирайки страхотен тенис. Димитров обаче изпитваше трудности при своите подавания и въпреки че отрази няколко възможности за пробив, в седмия гейм Дел Потро успя да пробие и да поведе с 4-3. Григор обаче отговори мигновено и изравни, а след това с много солидна игра и поведе с 5-4.

За съжаление първата ни ракета не успя да направи пълен обрат и в крайна сметка загуби, след като Дел Потро спечели следващите три гейма и мача със 7-5.

Статистиката определено не е на страната на Григор Димитров. До този момент двамата са изиграли три мача помежду си, в които българинът има само един спечелен сет.

Последната им среща бе през тази година, на тревата в Щутгарт, където Дел Потро се справи с 6:4, 6:2.

През октомври обаче, Гришо вече победи двама топ тенисисти, които никога не бе отстранявал в кариерата си - Рафаел Надал и Ришар Гаске.

На четвъртфиналите в Стокхолм, Димитров отстрани Кевин Андерсън, а Дел Потро се справи без проблеми с Иво Карлович.

Информация: Gong.bg