"Надявам се да има висока избирателна активност и за референдума", коментира той

"Гласувах за държавен глава, който ще донесе спокойствие и по-малко напрежение в държавата и ще върне чувството за достойнство на българите", заяви кандидатът за президент на коалиция "КАЛФИН - ПРЕЗИДЕНТ" Ивайло Калфин, след като упражни правото си на вот в училище "Алеко Константинов" в район "Красна поляна", информира агенция "Фокус". 

Във Facebook страницата на Новините на NOVA следете развитието на изборния ден. Ще получавате ексклузивна информация за хода на вота. 

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО НА ИВАЙЛО КАЛФИН

Калфин заяви, че се надява избирателната активност да бъде много по-висока от обичайната, не заради закона, а заради това, че има смисъл хората да гласуват.

„Надявам се да има висока избирателна активност и за референдума, за да бъде успешен той“, каза Калфин.

На въпрос дали се е възползвал от правото си на глас в Националния референдум, Калфин заяви: „Възползвах се, да. Ние даже сме регистрирани като инициативен комитет. Смятам, че е важно в България да се научим, че пряката демокрация също е важна и референдумите трябва да са успешни“.

„Гласувах за това да се намали напрежението и омразата в обществото. Да се обединим около някои национални цели, които са важни за всички нас и са надпартийни и да изпитваме повече чувство на достойнство, когато държавният глава представлява държавата“, каза още Ивайло Калфин.

Ако станете свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! ЕКИПЪТ НА „РАЗСЛЕДВАНЕ“ ОЧАКВА ВАШИТЕ СИГНАЛИ ТУК. Не се колебайте да ни изпращате и снимки и видеоматериали в рубриката ни "МОЯТА НОВИНА".