Лидерът на ДОСТ упражни правото си на вот и на референдума

"Гласувах за макрорамката, в която трябва да се развива българският демократичен процес", заяви лидерът на ДОСТ Лютви Местан, след като упражни правото си на глас в столичната професионална гимназия по фризьорство и козметика „Княгиня Евдокия”, информира БГНЕС.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ГЛАСУВАНЕТО НА ЛЮТВИ МЕСТАН

Във Facebook страницата на Новините на NOVA следете развитието на изборния ден. Ще получавате ексклузивна информация за хода на вота. 

„Много неща в него трябва да се променят и по отношение на ефективното функциониране на демократичните институции, и по отношение на човешките права. Всичко това трябва да се разгръща в една определена макрорамка, която задава и посоката за развитие на България. България трябва да се развива като страна-член на ЕС и НАТО. Аз гласувах за съхраняването, безусловно, на този приоритет. Без уговорки, без залитане, без псевдобаланс. Това е моят вот - за евроатлантическия път на България. Това е единственото нещо, което не трябва да се променя. Вътре в тази рамка има много неща, които трябва да променим”, каза още Местан.

Лидерът на ДОСТ обясни, че е упражнил правото си на вот и на референдума.

„Разбирането ми е, че активното гражданско начало се изразява преди всичко в участието в избори, в това число, и в национални референдуми. Друг е въпросът как съм отговорил на въпросите, което не мога да оглася днес”, каза още Лютви Местан.

Ако станете свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! ЕКИПЪТ НА „РАЗСЛЕДВАНЕ“ ОЧАКВА ВАШИТЕ СИГНАЛИ ТУК. Не се колебайте да ни изпращате и снимки и видеоматериали в рубриката ни "МОЯТА НОВИНА".