От сутринта се вдигат тостове и хората се поздравяват с победата

Словенският град Севница, където преди 46 години се е родила новата първа дама на САЩ Мелания Тръмп, има 5000 жители, но вече е световно известен, пишат Франс прес и БТА.

РАДОСТ В РОДНИЯ ГРАД НА МЕЛАНИЯ ТРЪМП - СНИМКИ 

Заради кандидатурата на Тръмп за президентските избори градчето се превърна тази година в магнит за журналистите, които идваха тук, за да разпитват за Мелания.

Днес жителите на Севница ликуват, че тяхна съгражданка ще е новата първа дама на САЩ.

МЕЛАНИЯ ТРЪМП - ЕЛЕГАНТНА И ЗАГАДЪЧНА - СНИМКИ

В кафене „Централ” близо до гарата от сутринта жителите на града вдигат тостове и се поздравяват с победата. Пред заведението редом със словенското и европейското знаме днес беше издигнато и американското. Ликуващите запяха и песента на фолклорната група „Славцек", чието име в превод означава малко славейче, посветена на Мелания Тръмп. „От Севница право към върха на света", се казва в един от куплетите на парчето, композирано това лято.

 

Домът на родителите на Мелания Тръмп в Севница, Словения. Снимка: БГНЕС

Кметът на Севница Сречко Оцвирк твърди, че за града му победата на Тръмп е много важна, както и за цяла Словения. Той допълва, че сега Севница е получила международно признание. 

СЛЕД ПОБЕДАТА НА ТРЪМП: ХУМОР И САТИРА В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ - СНИМКИ

На 1 април Оцвирк си направи шега като обяви, че Доналд и Мелания Тръмп ще дойдат в Севница, за да купят местния замък и да открият статуя на госпожата. Дали чрез тази първоаприлска шега той искаше да предвещае изхода от американските избори, изненадал мнозина, пита се АФП.

Снимка: Shutterstock

Сега словенски медии започнаха да излизат с предположения, че в Севница ще има улица, носеща името на Мелания, или че градското училище ще бъде кръстено на нея.

Мелания – новата стопанка на Белия дом (СНИМКИ)

Редактор: Ина Григорова