Тази сутрин пристигна и строителна техника

Недоволни жители на столичния квартал „Младост 1” направиха жива верига срещу строеж на жилищна сграда.

Предвидено е той да бъде върху зелена площ в междублоково пространство. Тази сутрин пристигна и строителна техника. Хората обаче се противопоставят твърдо на строежа.

Зрители на NOVA сигнализираха за проблема в рубриката ни „Моята новина”.

СНИМКИ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

„Обещаваха да се престане със строежите в тези зони, но днес около 10.00 ч. се поставят огради около площадка в район „Младост 1”, блок 70. Преди около седмица разкопаваха около улицата срещу детска градина 109 „Зорница”. В 11.00 ч. пристигна и багер и хора започнаха да се струпват. Дали се поставят огради заради бъдещ строеж на зелената площадка, или по други причини… Ние се страхуваме от застрояването и сме длъжни да подадем сигнал за извършената дейност”, пише нашият зрител. 

"От днес започва заграждането на поляната в квартал "Младост 1" зад блок 70 с цел построяване на жилищен комплекс. Поредното междублоково пространство, което ще бъде изядено. Ще се организира протест от 18.30 ч. тази вечер", пише Цветелин Новачков.

Припомняме, че в „Младост” се проведоха частични местни избори. До тях се стигна, след като кметът Цвета Авджиева от ГЕРБ подаде оставка заради протести на граждани срещу застрояване на зелените площи в района.

С 59,82% изборите спечели независимият кандидат и лидер на протестите срещу презастрояването Десислава Иванчева, подкрепена от партия "Нормална държава".