Връчен ѝ беше лично от френския президент Франсоа Оланд

По темата

Италианската актриса Моника Белучи получи ордена на Почетния легион от президента на Франция Франсоа Оланд на тържествена церемония в Елисейския дворец, предаде БТА.

„Аз съм поласкана и трогната от честта да получа това отличие", заяви Белучи при награждаването ѝ. Актрисата изрази своята благодарност на президента Франсоа Оланд и на Франция.

МОНИКА БЕЛУЧИ – ЕДНА НЕУВЯХВАЩА КРАСОТА (ГАЛЕРИЯ)

Орденът на Почетния легион има няколко степени и е учреден през 1802 година от Наполеон Бонапарт, който тогава бил Първи консул на Френската република. Това отличие и досега остава за Франция знак за държавно признание на особени заслуги.

В творческата биография на Белучи фигурират няколко десетки роли в киното. Тя активно се снима не само в италиански фирми, но и в европейски, често френски продукции. Едно от най-ярките превъплъщения на актрисата бе ролята ѝ в лентата "Малена" на италианския режисьор Джузепе Торнаторе.

Моника Белучи е канена и в Холивуд, като тя участва в ролята на Мария Магдалена в „Страстите Христови" на Мел Гибсън и в две части на „Матрицата". Миналата година излезе филмът „Спектър", в който актрисата изигра ролята на приятелката на легендарния Джеймс Бонд.