Това постанови Окръжният съд в Силистра

Осем години затвор при първоначален строг режим и 2 000 лева глоба постанови Окръжният съд в Силистра на Илиян Василев - възпитател от град Дулово, блудствал с шест непълнолетни момичета.

По темата

54-годишният преподавател бе признат за виновен и по още две обвинения - за разпространение във Facebook на порнографски материали с участие на непълнолетни и за открити порноснимки и клипове на личния му компютър, съобщава Дарик радио.

По време на делото, което се гледа при закрити врати, прокуратурата е пледирала за наказание от 10 години затвор. Обвинителят Теодор Желев заяви, че ще реши дали да  дали да протестира присъдата.

Обжалването й може да стане пред Варненския апелативен съд в 15-дневен срок. Дотогава, съдът постанови най-тежката мярка за неотклонение на Василев - задържане под стража.

До разследването на случая се стигна, след като жертвите споделили с класните си ръководители, а те от своя страна - с директорката на училището, която подала сигнал в Отдел "Закрила на детето".

Василев поискал съкратено съдебно следствие, като е признал вината си. Блудствата с ученичките 54-годишният мъж извършил в периода от ноември 2014 до април 2015 г. в дома си в Дулово, където давал уроци по пеене на пострадалите деца. Някои от тях се опитали да се откажат от частните уроци, но учителят убеждавал родителите им, че те са талантливи и не трябва да прекъсват обучението си.

Информация: dariknews.bg