Как може един човек с увреждания да плува като риба във водата или да кара ски?

Как може един човек с увреждания да плува като риба във водата или да кара ски в планината? Отговорът е изцяло по силите на повечето деца с тежки диагнози, стига да имат адаптирана екипировка. 

По темата

Обучени и отдадени на каузата учители вече има и сега те апелират за финансова подкрепа. Проектът им е сред полуфиналистите на най-голямата социално отговорна инициатива на „Нова Броудкастинг Груп” ПРОМЯНАТА. С тях се срещна екип на „Събуди се”.

Даниела и Бояна са започнали смела щафета. Да направят спорта, достъпен за децата с увреждания. Като Боги - той е незрящ. След тренировките с Дани, никой не би и разбрал, че той е в неравностойно положение. Не само плуването може да е достъпно за Боги. Той мечтае и за още един спорт – да кара ски.

Напълно възможно е, даже и за деца, които не могат да стоят на краката си. Стига да има адаптирана екипировка за тях,  Бояна може да ги обучава. Готвила се е във Финландия, където за желаещите да спортуват няма граници.

За здравите деца Бояна и Даниела са разработили упражнения, които да ги пазят от затлъстяване и гръбначни изкривявания.

За успеха на щафетата, която са започнали, Дани и Бояна имат нужда от финансова подкрепа. Можете да им я осигурите, като гласувате за техния проект „Parakids” на сайта на ПРОМЯНАТА. Крайният срок е 30 ноември.