Кариерата на по-малкия брат на Кобрата започна пред претъпканите трибуни на "Арена Армеец"

По страхотен начин започна кариерата на професионалния ринг на по-малкия брат Пулев - Тервел. Брозновият медалист от Лондон смаза хърватина Томислав Рудан за по-малко от три рунда и го повали с технически нокаут.

Под бурните овации и скандирания на препълнената "Арена Армеец" Тервел направо съсипа от удари опонента си. В първите два рунда той дори не позволи на хърватина да му нанесе удар.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПОБЕДАТА НА ТЕРВЕЛ ПУЛЕВ

В същото време на два пъти свали Рудан на земята, като реферът му брои до 8, преди да го вдигне отново за схватката. По всичко си личеше, че хърватинът няма да изкара мача, защото постоянно търсеше клинчовете, а и му беше направена забележка за влизане с главата напред.

Силите му не издържаха и само минута след началото на третия рунд Рудан се озова на пода и просто не можа да стане след това. Публиката избухна в див екстаз, а реферът вдигна победоносно ръката на Тервел.

„Практиката бе да не получавам удари. Ясно бе, че бях по-добрия боксьор. Благодарен съм за огромната подкрепа. Няма как да повлия на един спортист когато играе пред домашна публика. Реално аз и преди това казах, че няма спор за разликата в класите. Независимо, че той има 25 мача на професионалния ринг, но класата си е класа. Имаше предстартова треска. Няма как да няма“, започна Тервел Пулев.

"Като за първи мач се чувствах нормално. Спазих тактическите указания и мисля, че постигнах най-важното. Ясна беше разликата в класите, мисля, че победих достатъчно безапелационно. Направил съм само една крачка, нищо повече. Всички детайли предстои да бъдат уточнени. Но това е начинът", сподели Тервел Пулев. 

По време на мача публиката не спря да вика името на българина и да скандира "Българи, юнаци!", за да го надъха по най-добрия възможен начин за тази битка.

Подобно на брат си Кубрат, и Тервел излезе по пътя към ринга под звуците на AC/DC. Но за разлика от Кобрата избра парчето Highway to hell, докато брат му го прави на песента Thunderstruck.

Вижте зрелищното излизане на Тервел за първия му мач на профиринга. 

Видео и снимки: Богомил Грозев 

Не пропускайте "Нощта на шампионите" и двубоя между Кубрат Пулев и Самюел Питър в HD качество в момента на живо в ефира на DIEMA SPORT и на платформата GONG PLAY.