Тя подобрила нивото на лошия холестерол, кръвното налягане и психическото му здраве

Австралиец свали повече от 50 кг за по-малко от година, като се храни само с картофи, написа в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

От 1 януари всеки ден мъжът яде само картофено пюре, варени или печени картофи за закуска, обед и вечеря. Диетата подобрява нивото на лошия холестерол, кръвното налягане, теглото и психическото му здраве.

"Не съм я нарушавал нито веднъж. Невероятно е за мен самият", казва Андрю Тейлър.

НЕГОВИ СНИМКИ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ В ГАЛЕРИЯТА НИ

Картофеният режим му помага не само да намали талията си, но и да намали чувството за депресия и тревожност. Преди началото той тежал 151 кг, а сега е близо 99 кг. Страницата му във Facebook Spud Fit има повече от 19 000 харесвания. 

Тайната на диетата е да се избягват рецепти с много мазнина, сметана и сирене, а пържените картофки са категорично извън менюто. Андрю Тейлър казва още, че приготвянето на храната е лесно - готви се голяма партида картофи и се яде, докато свърши.

На 1 януари догодина Андрю Тейлър ще бъде домакин на празнична закуска и ще опита за първи път от началото на диетата си ястие без картофи. Той не е претенциозен какво ще бъде то и е дал възможност на кетъринг компанията "да го изненада".

"Ще продължавам да ям много картофи и след края на диетата, но вероятно ще включвам и други неща", казва Андрю.