Със сумата, останала след трансплантацията, жената помогнала на момче от Пазарджик

Преди 2 месеца ви разказахме за 15-годишната Саня. Момичето живееше с нефункциониращи бъбреци, само благодарение на хемодиализата. Саня се нуждаеше от 300 000 долара, за трансплантация в Турция. Броени дни след излъчването на репортажа, благодарение на вас, сумата беше събрана. Днес Саня е с нов бъбрек, а майка й отново се усмихва и нарича това коледно чудо.

По темата

Бъбреците на Саня спрели да функционират изведнъж. Откакто била на 13. Оттогава, за да живее, Саня е на хемодиализа. По 12 часа на седмица. Далеч от дом, семейство и приятели.

Два месеца след като ви разказахме тази история, се срещаме отново със Саня и майка й. Но този път вместо сълзи, по лицата им има усмивки. Няколко дни след излъчването на репортажа, с ваша помощ сумата, необходима за кръстосаната трансплантацията в Турция, е била събрана. Днес Саня е с нов бъбрек, а заради несъвместимост, майка й дарила своя на друг човек.

Сега Славейка иска да спаси и други. Сумата, останала след трансплантацията, жената помогнала на 16-годишния Илиян от Пазарджик. С нефункциониращи бъбреци, също като Саня, момчето се нуждае от трансплантация в Белариус. След година, прекарана по принуда в София, Саня и майка й си имат едно коледно желание  -да се върнат у дома.

 

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес