За това сигнализират зрители на NOVA

Сняг затрупа магистрала "Хемус". За това сигнализират зрители на NOVA в рубриката ни "Моята новина". Те се оплакват, че към 8.30 часа не е имало нито един снегорин на пътя за Варна.

За затруднено движение на Витиня сигнализира друг зрител. Там също е имало обилен снеговалеж. 

По темата

Междувременно мъгла падна по магистралата, която затруднява видимостта и движението. Трафикът е интензивен. Има образувала се колона от автомобили на 43-ти км от „Хемус” в посока София, преди тунел „Ечемишка”, както и на 34-ти км преди тунел „Витиня”, информира Агенция "Фокус". 

Причината е стеснение на пътния участък заради ремонтни дейности. Движението в тунел „Витиня” се осъществява двупосочно само в едната тръба в посока София. Пътната настилка е мокра и хлъзгава.

Припомняме, че синоптиците прогнозираха валежи от сняг в Западна България. По планинските ни курорти е много ветровито. Облачността ще е значителна, в планините от Западна България с валежи от сняг. Ще бъде студено.

Във вторник температурите ще се повишат още малко. В сряда ще е ветровито и ще нахлува студен въздух. На много места в страната ще превали предимно сняг.

В четвъртък застудяването ще продължи. На места, главно на изток, ще има и слаби превалявания от сняг. В предпоследния и в последния ден за тази година слънцето има по-голям шанс да пробие през облаците. На 30-и в източните райони, където ще остане ветровито, все още е възможно да превалява сняг.

В новогодишната нощ температурите ще са ниски, предимно между минус 10° и минус 5°. Валежи не се очакват.  

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК