Донка П. е направила самопризнания

Пловдивската прокуратура повдигна обвинения за убийството на 84-годишната жена от с. Дълбок извор. Заподозряна за престъплението е 37-годишната Донка П. 

Жената, която е от ромски произход, се е укривала, но въпреки това е била заловена няколко часа след убийството. Пред полицията тя е признала за извършеното, уточниха от прокуратурата.

Донка П. помагала на възрастната жена в домакинството, като в замяна получавала пари. В деня на убийството обаче те най-вероятно се скарали за сумата.

Жертвата е била бита и душена заради пари. 

Донка П. е осъждана общо 6 пъти (предимно за престъпления против собствеността), като от 2005 г. е изтърпявала и наказание от 7 години затвор за грабеж, извършен при сходни на настоящия случай обстоятелства, при който пострадалата е оцеляла.

Обвиняемата е задържана за 72 часа, като предстои Окръжният съд да поиска най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.

За престъплението, в което е обвинена, се предвижда наказание от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Разследването продължава.