Според актрисата тази сума ще покрие текущите разходи за шестте деца

Анджелина Джоли поиска от бившия си съпруг Брад Пит 100 000 долара месечна издръжка за децата, информират "Лента" и БТА, позовавайки се на сп. "Ин тъч".

Сумата, според актрисата, ще покрие текущите разходи за шестте деца и ще даде възможност да се правят отчисления в тръстов фонд за бъдещето им. За него ще бъдат заделяни 250 000 от годишната сума от 1,2 милиона долара.

Съдът отказа да засекрети данни от развода на Пит и Джоли

Шестте деца на двамата актьори са на възраст от осем до 15 години. Най-голям е Мадокс - на 15 години. Пакс е на 13 години, Захара - на 12, Шайло - на 10, а близнаците Нокс и Вивиен - на 8. 
Брад Пит е изразил готовност да издържа децата, но предпочита да превежда парите направо в тръста, а не да ги дава на бившата си съпруга за текущи разходи.

Джоли и Пит се споразумяха за попечителството над децата си

"Анджи иска бракоразводният процес да свърши за 90 дни, включително и по въпросите на опеката и недвижимото имущество. Като се вземат предвид всичките й искания, обаче това е малко вероятно. Финансовите й претенции са нелепи", коментира близък на актьорите. 

Разделите на звездните двойки през 2016 г.

Богатството на 53-годишния Брад Пит се оценява на 240 милиона долара, а на 41-годишната Анджелина Джоли - на 160 милиона долара.

Анджелина Джоли настоява за еднолично попечителство над децата, а Брад Пит - за съвместно. 
Актрисата поиска развод през септември 2016 г. Двойката има връзка от 2005 г., но сключи брак чак през 2014 г.