Проверява се дали не са участвали в обира на инкасо автомобила преди седмица

3 обира за по-малко от 3 часа в София. Четирима мъже с крадена кола ударили три различни офиса и успели да отмъкнат касите с пари. Престъпна група обаче била хваната и то благодарение на случаен свидетел. А полицията била по следите им от година.

По темата

Атаката на взломаджиите започнала от офис на булевард „Цар Борис Трети”. След секунди и с първата отмъкната каса, мъжете атакували друг офис в „Бояна”. И там ударът бил успешен. Веднага след него последвал трети офис– на Околовръстния път. И там нещата се объркали.

„Видях трима мъже и че излязоха... Изхвърлиха една каса и излязоха”, разказва свидетелят.

В касата имало около 1 000 лева. А пътят на обирджиите бил пресечен от този непланиран свидетел.

„Направо взех бухалката и гол излязох. В тоя момент моята приятелка дойде след мен и ми дава телефона да говоря със 112. След 15 минути дойдоха полицаите, започнаха да ме прегръщат и да викат „Хванахме ги””, разказва свидетелят.

А МВР опитвало да ги хване повече от година.

„Ади, Турчина, Пачата и Пирона  - така добре известни в ъндърграунда на столицата. Известни са на МВР от ранна младежка възраст”, обясни главният секретар на МВР Георги Костов.

И въпреки това сега били на свобода, макар и под наблюдението на службите.

„Те са високоорганизирана група, която притежава знания и умения и може да заглушава сигнали на СОТ, която има техника за отключване на най-разнообразни каси. Има мотивация и психика да извърши каквото и да е престъпление”, обясни Георги Костов.

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за всички задържани.