Главната редакторка на арабския "Vogue" е безупречен пример за стил

Главната редакторка на арабския „Vogue” Дина Абдулазиз е истинска принцеса с безупречен пример за стил, пише Eva.bg.

Любовта й към модата не е случайна – тя е собственик на бутици за луксозно облекло, чийто подбор прави сама. Именно тя въвежда дизайнери като Mary Katrantzou и Erdem в пазара на арабския регион.

СНИМКИ НА ДИНА АБДУЛАЗИЗ ВИЖТЕ ТУК

Предава личното си светоусещане като елегантна симбиоза между традициите на Изтока и откритостта на Запада. Успява да окаже огромно влияние върху консервативния стил, тъй като клиентелата й е основно мюсюлманска.

Принцесата защитава дискретността на богатите арабски жени с ексклузивен достъп. Счита се за твърде вулгарно да обръщаш вниманието към себе си с модни покупки.

Аристократката не спазва строгите повели на ислямизма и смело изкарва на показ ръцете и лицето си, реже косите си късо, за което получава жестока критика в страната си. А когато получава поста на главен редактор на "Vogue Arabia”, тя заявява, че ще уважи скромността на традиционалистите, но ще представя вдъхновяваща мода, миксирайки западни брандове с арабски дизайнери като Reem Al Kanhal, който е сред фаворитите ѝ. Тя подкрепя прохождащите млади имена в модния свят, изкупувайки цели колекции.

Дина Абдулазиз е родена в Калифорния, но израства между Близкия изток и САЩ. Омъжва се за принц Султан Абдулазиз с рокля на Azzedine Alaïa и след три раждания е в абсолютна топ форма. Дизайнерът Christian Louboutin кръщава чифт обувки на нейно име.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.