Това е първото условие за бъдещо коалиционно правителство, за което се разбраха ГЕРБ и Патриотите

По темата

Бойко Борисов ще е премиер на страната. Това е първото условие за бъдещо коалиционно правителство, за което се разбраха ГЕРБ и Обединените патриоти. Въпреки нежеланието на Валери Симеонов, консенсус беше постигнат. Амбициите на преговорния екип са бъдещото правителство да изкара пълния си 4-годишен мандат. И от помощта на Марешки засега не се нуждаели.

„Сега сме длъжни да намерим разумните компромиси на базата на програмите и експертите си. Ако намерим и още подкрепа в парламента, би било добре дошло”, заяви Борисов.

„Засега сме оптимисти. За тези, които описват колко министерства разделихме, само ще кажа, че до този въпрос не сме стигнали. До момента уточнявахме програмни точки”, коментира от своя страна Волен Сидеров. 

"Правителството ще бъде с ясен мандат от 4 години", заяви Делян Добрев след среща между ГЕРБ и Патриотите в Народното събрание.

„Няма спор по отношение на това кой ще е премиер. Следващата среща ще бъде до края на седмицата. В следващите няколко дни експертите в двете партии ще работят по предизборните програми така, че да съставят една обща управленска програма“, уточни Делян Добрев.

„Говорихме за политики в предизборните програми, където имаме до голяма степен покриване на идеите за развитието на страната”, каза още той.

Компромисите ще се правят още месец. Освен ако преговорите не преминат спокойно и не родят правителство неочаквано рано.

Тази седмица ще е наситена - не само на перговори, но и на парламентарна подготовка. Бъдещата може би двойна колаиция ще продължи да сглобява обща програма, а ГЕРБ ще съберат за първи път новата си парламентарна група.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.