От БСП се заричат да внесат промени в Наказателния кодекс и Наказателно-процесуален кодекс

„По волята на народа БСП е втора политическа сила. Ние сме опозиция в 44-тото НС. Ние сме алтернатива на политическа партия ГЕРБ”, заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Отговорностите ни пред председателството на ЕС

„Успешното председателство трябва да бъде общ приоритет на всички политически партии в Народното събрание. Нашата отговорност е да преведем Европейския съюз през трудностите, които предстоят, сред които са политиката по миграцията, преодоляването на младежката безработица, гарантиране на енергийна сигурност”, коментира Корнелия Нинова.

На какво ще заложат в политиката си БСП?

„Ние оставаме различни – идеологически, политически и практически. За нас управленската алтернатива е уважение към чуждите инвеститори, но защита на българското производство, земеделие и храни”, каза още Корнелия Нинова.

От БСП се заричат да внесат промени в Наказателния кодекс и Наказателно-процесуален кодекс – за отпадане на маловажен случай, за намаляване на възможностите за връщане на делата.

По темата

Преди откриването на новото Народно събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова, коментира, че "44-тият парламент няма да изкара пълния си мандат от 4 години". 

"Ще внесем предложения за анкетни комисии, които да установяват нередности при заплащането и осигуровките на работници в страната", допълни Нинова.

"БСП ще настоява за смесена избирателна система – и пропорционална, и мажоритарна", уточни лидерът на БСП. 

"Пожелавам на този парламент да работи така, че повече хора да могат да кажат, че благодарение на неговата работа живеят по-добре", каза още Корнелия Нинова. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.