Решението му изненада мнозина

Депутатът от ДПС Камен Костадинов обяви, че напуска Народното събрание. Решението му изненада мнозина, включително и самото ДПС.

По темата

Камен Костадинов беше водач на листата на ДПС в Бургас. Именно оттам заради съвпадение на номера в листата с номера на партията в бюлетината в Народното събрание влезе Ангел Исаев. 

Той не се съобрази с партийното решение избраните с преференция да не стават депутати и затова беше изключен от парламентарната група на партията. Така още в първия работен ден на парламента Исаев стана независим. В четвъртък вечерта той обяви, че няма намерение да напуска НС и подчерта: "Мой дълг пред моите избиратели е да продължа да изпълнявам нелеката мисия на народен представител". 

„Не приемам това като воля на избирателите, приемам го като случайност и грешка, която се получава. Водачът на листата има отговорността за поведението на хората в листата. Чрез своите действия искам да дам модел на поведение“, обясни Камен Костадинов.

"ДПС има решение да не се реализира мандат на база случайни преференции от рода на 15/15, а в случая -  9/ 9“, коментира председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

На мястото на Камен Костадинов в парламента ще влезе вторият в листата от Бургас - Дурхан Мустафа.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.