Отстранен е директорът на ДГС-София Антон Колдов

Директорът на Държавното горско стопанство-София инж. Антон Колдов е уволнен заради открити сериозни нарушения при провеждане на сеч в района на столичния квартал "Сеславци".

По темата

В началото на април в репортаж на NOVA показахме как 180 декара борова гора е била унищожена от фирма „ВДК-ЛЕС”. Стана ясно, че секачите са унищожили хиляди дървета в противоречие на издаденото им разрешително. За да се прикрият, от фирмата изпълнител на сечта са домаркитали пъновете на вече отсечените дърветата впоследствие. Работата на обекта е продължавала седмици наред, което практически означава, че горските стражари в района не са изпълнявали контролните си функции, тъй като са знаели какво се случва там и са го прикривали.

СЕКАЧИ УНИЩОЖИХА 180 ДЕКАРА ГОРА КРАЙ СОФИЯ - ГАЛЕРИЯ

Засега е уволнен директорът на Софийското горско стопанство, в чийто район са констатирани нарушенията. От Югозападното държавно предприятие обаче са поискали обяснения и от стражарите, отговорни за конкретни район на сечта. Едва след като мине законният срок за това, новоназначеният шеф на ДГС-София ще наложи наказания.

От ЮДЗП са съставили 10 акта - 7 на работници на фирмата "ВДК Лес" за сеч на немаркирани дървета и 3 на лицензираните лесовъди на фирмата. По случая е сезирана и прокуратурата. Пред NOVA директорът на ЮДЗП инж. Дамян Дамянов се ангажира всички, отговорни за невижданата до този момент сеч, да понесат наказания, а фирмата да бъде лишена от своя лиценз.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.