"Създаденото напрежение не работи добре за правителството", заяви той

"Създаденото напрежение не работи добре за правителството и помолих да бъда освободен от длъжност. Най-правилното решението, което можеше да се вземе е да се подаде оставка”.

Това заяви зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Павел Тенев на извънреден брифинг в Министерски съвет.

Той подаде оставка заради скандала със снимката с нацистки поздрав.

„Така стеклите се обстоятелства са много неприятни. Съжалявам, че от една снимка се преекспонираха нещата и смятам, че най-правилното решение беше да подам оставка“, заяви Тенев.

„Доволен съм единствено за това, че никой не ме атакува за професионалните възможности. Следващият, който ще ме наследи, трябва да положи усилия, да даде най-доброто от себе си, защото това са тежки ресори”, каза той.

Относно закриването на профила си във Фейсбук, Тенев посочи, че го е направил заради отражението, което коментарите в профила му са имали върху семейството му. 

"Подаването на оставката ми беше моя инициатива, говорих с „Обединените патриоти” и ги помолих да ме разберат. В момента се създава едно изкуствено напрежение", коментира още Тенев.

Премиерът Бойко Борисов прие подадената от Павел Тенев оставка

Припомняме, че скандалът се разрази в политическото пространство, след като във Facebook се появи снимка, на която Тенев позира с изпъната ръка за "Heil Hitler" пред восъчни фигури на нацисти в музея „Гревен" в Париж. Тя е от преди девет години.

Павел Тенев е от квотата на "Обединените патриоти". Именно заради това последва коментар на вицепремиера Валери Симеонов, който го защити.

"Нацистки ли е поздравът наистина? На база на кое да го оттеглим - че е хитлерист или член на нацистка партия? Глупости", заяви лидерът на НФСБ пред в. "Сега".

Той уточни, че през 70-те години на миналия век като студент го били завели в лагера Бухенвалд.

"Като се замисля, кой знае какви майтапчийски снимки сме си правили там... Дали някой не може сега да каже: "Подавай оставка и се прибирай на село", заяви Валери Симеонов.

Вследствие на думите му от БСП и Единната народна партия на Мария Капон призоваха Бойко Борисов да отстрани от поста Валери Симеонов.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.