В селекцията "Особен поглед" са включени два български филма

Много блясък и стил на прочутия булевард Кроазет в Кан. Юбилейното, 70-то издание на кинофестивала беше официално открито. В конкурсната програма участват 19 филма, а наградата „Златна палма” ще бъде връчена на 28 май. В селекцията "Особен поглед" са включени две български ленти "Посоки" и "Уестърн".

По темата

СНИМКИ ОТ ОТКРИВАНЕТО ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА НИ

Звезди от Холивуд и прочути имена от френското кино преминаха по червения килим, за голяма радост на публиката. Джулиан Мур, Сюзан Сарандън, Ейдриън Броуди, Ума Търман и топмоделът Ева Херцигова бяха само част от поредицата прочути личности, които придадоха блясък на кинофестивала в Кан. 

Водеща на церемонията за откриването на фестивала беше италианската актриса Моника Белучи.

„Дами и господа, добър вечер! Тук сме, за да отпразнуваме 70-ия юбилей на Фестивала в Кан. 70 години! Красотата не е обвързана с младостта, а с душата и можем да кажем, че фестивалът в Кан е като жена, чиято напреднала възраст само увеличава творческите й сили”, каза актрисата Моника Белучи.

Председател на журито за 70-ото издание на кинофестивал  е испанският режисьор Педро Алмодовар.

„Да гледам филми и да ги правя от дълго време е най-важното нещо в живота ми. Когато гледам филм, аз се вълнувам и си мисля, че той ми принадлежи, че е част от мен”, коментира испанският режисьор Педро Алмодовар.

По всичко изглежда, че целувките се превръщат в задължителна част от церемониите в Кан. Миналата година Катрин Деньов целуна актьора Лоран Лафит.

Тази година станахме свидетели на подобна сцена. Моника Белучи направи жест към Педро Алмодовар на фона на прочувственото танго от филма му Високи токчета. В един момент тя сграбчи френския акьор Алекс Люц и страстно го целуна. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.