Птицата пренасяла наркотици в миниатюрна раница на гърба си

Митническите служители в Кувейт хванаха гълъб, който пренася наркотици в миниатюрна раница на гърба си. В нея са намерени 178 хапчета, съобщава кувейтският вестник "Ал­Рай", цитиран от ВВС.

Птицата-наркотрафикант е „заловена” близо до границата с Ирак. Установено е, че хапчетата са кетамин - продукт, който се употребява като анестетик в медицината. Като наркотик най-често се намира под формата на прах за смъркане. В по-големи дози има анестетичен и аналгетичен ефект, а в по-малки може да има халюциногенни ефекти.

Митническите служители са били наясно, че гълъби се използват за контрабанда на наркотици, но това е първият случай, при който са успели да хванат пернат престъпник.

Има и други подобни случаи. През 2015 г. полицията в Коста Рика залови гълъб, който пренася наркотици за престъпник в затвор. Птицата е имала у себе си кокаин и марихуана.

През 2011 г. колумбийската полиция откри гълъб, който не може да прелети над високата стена на затвора заради тежкия пакет с наркотици, който пренасял.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.