"Борисов откроява икономическия потенциал на Турция", пише турско издание

Турски медии поместват днес публикации за изявленията, направени след разговора на федералния канцлер на Германия Ангела Меркел с министър-председателя Бойко Борисов в Берлин, информира БТА. 

По темата

"Ще използвам влиянието си", пише електронното издание на в. "Хюриет", извеждайки цитат от изказването на Борисов. Поместени са думите на премиера за предстоящото му посещение в Турция, където ще разговаря с президента и министър-председателя на страната. Вестникът предава думите на Борисов, че ще положи усилия за нормализиране на отношенията между Анкара и Брюксел.

"Не мога да знам какъв успех ще имам, но ще използвам цялото си влияние", е посочил премиерът, цитиран от "Хюриет". Борисов е откроил също икономическия потенциал на Турция, пише още турското издание.

В. "Йени акит" акцентира върху думите на Меркел от вчерашната пресконференция, че Германия и Турция трябва да продължат диалога и след изтеглянето на германските военни от базата Инджирлик. По отношение на България се посочва, че германският канцлер е благодарила на България за подхода към сигурността на границата с Турция и по въпроса за трафика на хора.

Частната турска телевизия НТВ също пише на сайта си по темата, като помества думите на Борисов, че между Турция и ЕС е имало много негативни моменти, но той ще положи усилия за нормализиране на тази връзка при предстоящото си посещение в Турция. Борисов е посочил, че Турция е голяма страна, която има връзки с много държави, пише още НТВ.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.