Той съобщи, че вече е подал сигнал в прокуратурата срещу нея

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов вече е подал сигнал в прокуратурата срещу Елена Йончева, че изнася държавна тайна и насочва към определени места мигрантския поток. Това съобщи самият той в студиото на „Здравей, България”.

По темата

„Решението за изграждането на оградата стана възможно след промени в Закона за обществените поръки. Пари за нея в бюджета нямаше. Те бяха осигурявани от излишъци”, съобщи Симеонов. Тъй като парите не са достигали е взето решение да се направи едноредова ограда.

„Оградата трябваше да се изгради бързо, защото имаше наплив от мигранти, които трябваше да бъдат спрени. Ако оградата не беше препроектирана и се изграждаше на два реда, сега щяхме да сме някъде към Лесово”, съобщи той и добави, че изграждането й не е спирало.

„БСП и Елена Йончева преминаха границата. Информацията, която тя изнесе, я няма в никакъв доклад и не е оповестявана публично. За мен това е безотговорно поведение и национално предателство”, каза Симеонов. По думите му оръжието на БСП и на Йончева е лъжата.

Той обвини Йончева, че тя упоменава точно имена на пирамиди. И я запита откъде тя има такава информация. Симеонов подозира, че бившата журналистка получава информация дори от президентството. Той я разкритикува и за това, че тя е показвала снимки на места, където оградното съоръжение е било съборено по времето на Пламен Орешарски, като й напомни, че сегашното управление няма нищо общо.

На въпрос дали е лъжа, че видеонаблюдението не работи той отговори, че няма никакви проблеми със системата за видеонаблюдение.

По време на разговора с Валери Симеонов Елена Йончева пожела да се включи по телефона. Тя заяви, че доклада е публикуван на сайта на Народното събрание и няма издаване на никаква тайна.

Депутатът от БСП продължи да настоява, че има "спестяване" от двуредовата ограда. Тя е категорична, че цялата информация, която изнася, е публична. "Голям късмет е, че България е в ЕС. Аз ви благодаря, че не изпращате някакви команди да ме арестуват за това, че ме наричате национален предател", заяви Елена Йончева.

Целия разговор гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.