Президентът иска да се създаде екип от прокурори, специални агенти и разследващи полицаи

Независим антикорупционен орган трябва да дисциплинира политическата класа. Това би била истинска съдебна реформа, заяви президентът Румен Радев по време на визитата си в Гърция.

Той даде румънците за пример в борбата с корупцията по високите етажи на властта.

Какви тоалети подбра първата ни дама за визитата в Гърция? (СНИМКИ)

Миналата година те отнели  667 млн. евро от разкрити корупционни схеми. В България било установено незаконно имущество само за 18 милиона, при това някои от нарушителите продължавали да си го ползват.

Затова президентът иска нова служба от прокурори, специални агенти и разследващи полицаи да се захване с корупцията.

По темата

Тези хора събрани в един екип с достатъчно правомощия, с големи заплати, да разровят всички крупни съмнителни обществени поръчки, да гледат много внимателно това ,което в момента се случва”, поясни президентът.

Набиращата скорост интрига с колата на Лозан Панов  е димна завеса за истинските проблеми на правосъдието, смята още държавният глава, на когото по закон се отчита службата за охрана.

В Гърция Радев беше застигнат и от скандала с член на СЕМ от президентската квота. И каза, че има само едно логично решение, с което Бетина Жотева може да защити авторитета на Съвета и личното си достойнство.

Г-жа Жотева има достатъчно експертиза и опит да прецени сама кой е най-логичният й ход”, каза държавният глава.

В събота той и съпругата му Десислава Радева разгледаха Акропола. А Радев каза, че получил уверения, че българите скоро ще могат да стигат до там и през още един, нов граничен пункт –„Рудозем” - „Ксанти”.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.