ГЕРБ, БСП и ДПС с оценка на първите 100 дни от управлението на правителството

Приключи поредния парламентарен сезон с някои обичайни и някои не толкова обичайни скандали. Като че ли гвоздеят на политическия сезон бе обвинението за КТБ. Някои политици обаче предпочетоха да не говорят. В „Здравей, България” Йордан Цонев от ДПС, Крум Зарков от БСП и Цвета Караянчева от ГЕРБ коментираха кои са големите политически събития през този парламентарен сезон. 

По темата

„Делян Пеевски не присъства в обвинителния акт, защото не е длъжностно лице. Няма кредити, които да не е върнал и с нищо не е нарушил закона. В обвинителния акт присъстват тези, които по закон са длъжни да пазят парите на вложителите. Това са мажоритарният акционер, членовете на Управителния съвет, изпълнителните директор, главните счетоводители двамата подуправители”, коментира Йордан Цонев.

По думите му адвокатите на Цветан Василев отправят лъжливи обвинения, за да отклонят вниманието от главния виновник, „който пропиля парите на милиони българи”.

„Прокуратурата този път си свърши работата. Сега се надявам съдът да бъде безпристрастен по това дело”, заяви Цонев.

Оценката за работата на кабинета е лоша, защото няма визия за развитието на България. Няма мерки за увеличаване на икономическия растеж, няма ясна програма как това ще се случва. Липсва национален консенсус за справяне с демографската криза, което изправя България на ръба на съществуването. Нашата оценка от първия ден е, че кабинетът е обречен на неуспех поради сгрешената му формула”, на мнение е депутатът от ДПС.

„От БСП пледираме за максимална публичност и прозрачност по делото „КТБ”. Ако тази афера бъде използвана, за да се вадят циклично и да се замерят един друг политически участници, това няма да е добре за никого. Затова трябва да има пълна прозрачност и бързо и справедливо производство”, заяви от своя страна Крум Зарков от БСП.

Според него политическото събитие през този парламентарен сезон е инертността на правителството и липсата на каквато и да е визия за развитието на България.

„Правителството вече е готово с програмата и тя е много детайлно разписана. Коалиционният партньор искаше да я огледа и затова се забавихме”, обясни Цвета Караянчева от ГЕРБ.

Според нея голямото събитие през този сезон е договорът, който ще се подпише с Македония. По думите й той е полезен както за нас, така и за съседите ни. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.