Майката и момченцето са в добро здраве

Бебето, което се роди на борда на самолет на „Луфтханза”, е българче.

СНИМКИ ОТ ЩАСТЛИВОТО СЪБИТИЕ ВИЖТЕ ТУК

Малкият Николай проплакал над Атлантическия океан по време на полет от Колумбия до Германия, съобщават от германската авиокомпания.

ЖЕНА РОДИ В САМОЛЕТ НАД АТЛАНТИЧЕСКИЯ ОКЕАН

38-годишната майка Десислава родила 192-ия пасажер в самолета с помощта на трима лекари на борда. Бебето ще носи името на единия от тях.

Какви са правата ни при забавен полет? (ВИДЕО)

Говорителка на германския национален превозвач каза, че и майката, и новороденото са добре.

7 НЕЩА, ЗА КОИТО НЕ ПОДОЗИРАТЕ, ЧЕ СТЮАРДИТЕ ВИ НАБЛЮДАВАТ

Най-вероятно в акта за раждане на детето ще бъдат вписани само координатите на мястото, където машината се е намирала по време на раждането. Височината на полета била 39 000 фута (около 11 800 метра) при 49 градуса северна географска ширина и 21 градуса западна географска дължина.

ОТ СУЕВЕРИЕ: Пътничка хвърли монета в самолетен двигател (ВИДЕО+СНИМКИ)

Самолетът „Airbus A340-300” излита от колумбийската столица Богота на 25 юли в 21:00 ч. местно време. По време на полета жената изпитва симптоми на преждевременно раждане.

УЖАС ВЪВ ВЪЗДУХА: Техническа „турбуленция” люля самолет цели два часа (ВИДЕО)

Екипажът премества някои пътници в предните редици, а задната част на самолета се превръща във временна родилна зала. Цялата площ е затворена с преграда. Раждането протича без усложнения и съдействие за него е оказано от кабинния екипаж и тримата лекари, които били на борда като пътници. Десислава благодари на всички, които са й помогнали. 

Кога се налага самолет да кацне извънредно?

За да предостави на майката и нейното новородено дете възможно най-бърза последваща медицинска грижа, капитанът на полета решава да направи междинно кацане в Манчестър.

Отмениха полет заради гориво, изтичащо от крилото на самолета (ВИДЕО)

След като медицински екипи поемат майката и бебето, необикновеният полет продължава по направление към Франкфурт.

Най-странните неща, намирани при проверка на летището (ВИДЕО)

"Досега не съм имал такъв случай в 37-годишната си практика. Целият екипаж свърши една изключителна работа, при това работа в екип, допринасяйки за раждането на детето. След кацането отидох незабавно при майката и нейното бебе, за да ги поздравя. Освен раждането на моя син, това беше най-вълнуващият момент в живота ми", споделя Курт Майер, капитан на полета.

Президентът Джими Картър предизвика еуфория на борда на самолет (ВИДЕО)

"Когато бебето се роди, информирах останалите пътници чрез интерком системата. Всички аплодираха и бяха много щастливи, че всичко е минало добре", казва старшата стюардеса Каролин ван Ош.

САЩ построиха най-големия самолет в света (СНИМКИ)

Ражданията в самолет са голяма рядкост. От 1965 г. това е едва 11-ата поява на бебе на бора на машина на „Луфтханза”. По принцип авиокомпанията позволява на бременни жени да летят само до края на 36-тата седмица от бременността. 

Ужасяващи самолетни катастрофи, заснети в точния момент (ВИДЕО)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.