Бариери посрещат туристите по родното Черноморие

Платен паркинг и бариери посрещат туристите по родното Черноморие. Между 1 и 10 лева на час струва паркирането в сините зони на различните курорти. Възможно ли е обаче да платиш за паркинг и да получиш скоба на колата?

Жена паркира колата си върху паважа от 7-етажен паркинг (ВИДЕО)

От началото на месеца и в средата на летния сезон старият град в Созопол е разтърсен от вълнения. Общината въведе платена зона за паркиране и постави бариера на входа на града. Таксата се плаща на излизане.  

Oказва се обаче, че много от хората не са доволни. Нина е управител на местен хотел. По думите й често се случва служители на фирма да минават по улиците и да поставят скоби на произволен принцип. Мотивът - туристите не били платили, въпреки че по закон се плаща след напускането. Последният случай е от вчера. Подаден е сигнал до полицията. Туристите опитват да се свържат с фирмата изпълнител, но без резултат.

Жена, паркирала с минута по-рано от позволеното, отиде на съд (ВИДЕО)

От общината са категорични, че проблем няма. Хората са предупредени, а собствениците могат да получат карти за достъп. Предвидени са и места за гости. Кметът обаче не пожела да говори.

Подобна е ситуацията и в други населени места.  В най-масовия случай таксите за платено паркиране са около 2 лева на час, а оказва се подръчните материални са неизменна част от обстановката. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.