Това заяви в Брюксел главният преговарящ от името на общността Мишел Барние

Европейската комисия предупреди за опасността Великобритания да излезе от ЕС, без да е постигнала споразумение, ако преговорите за Brexit не приключат до 29 март 2019 г. 

По темата

Това заяви в Брюксел главният преговарящ от името на общността Мишел Барние след края на третия кръг от преговорите с Лондон. Той каза, че Брюксел и Лондон не са постигнали значим пробив.

„Тази седмица осигурихме полезни разяснения, но не постигнахме никакъв решителен напредък по главните въпроси”, посочи Барние.

От своя страна неговият колега прояви повече оптимизъм, въпреки че отново призова европейската страна да покаже повече гъвкавост, особено по отношение на сметката, която Лондон трябва да плати за излизането си от общността.

Според Брюксел Великобритания трябва да предостави на ЕС 100 млрд. евро, докато за Лондон сумата е значително по-малка – 40 млрд. евро.

„Ние сме държава, която изпълнява своите международни ангажименти“, заяви Дейвис.

По думите на Барние прогрес е установен по деликатната тема за границата между Северна Ирландия и Република Ирландия, като според него преговорите в тази насока са били „плодотворни“ и е постигнат „реален прогрес“.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.