Тинка Троева ще си търси правата в съда

„Спазила съм правилата и не съм насочила дете задължително да се лекува в чужбина. Ще се защитавам пред съответните органи. Решенията не са еднолични, а се вземат от обществен съвет от 17 души”, каза в предаването „Здравей, България” Тинка Троева, бивш директор на Фонда за лечение на деца.

Уволнената шефка на Фонда за лечение на деца нарушавала правилата

Тинка Троева е поредния уволнен директор на Фонда за лечение на деца. Причината за отстраняването й от поста е, че е насочила дете за лечение в чужбина без становище на лекари у нас и без да е вписано в регистъра на Агенцията за трансплантации.

Уволняват директора на Фонда за лечение на деца

Тя обясни, че е имало заявено желание от родителите детето да се лекува в чужбина. „Един от експертите заявява, че трансплантацията може да се направи в България, но от специалисти с много по-малък опит”, допълни тя.

Директорът на Фонда за лечение на деца подаде оставка

Относно думите на здравния министър, че в работата й са открити системни нарушения, Троева отговори, че тя е на този пост от шест месеца и недоумява как би могла да направи системни нарушения за този кратък период.

„Още в самото начало поисках да се направи одит на Фонда, но до ден днешен не съм получила отговор на запитването си”, заяви тя.

Целия разговор гледайте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.