Най-добрият български тенисист бе изместен от Стан Вавринка

Григор Димитров загуби едно място в ранглистата и стартира новата седмица като девета ракета в света. Най-добрият български тенисист бе изместен от Стан Вавринка, който се възстановява след операция на коляното и не е излизал на корта от месец юли, информира БГНЕС. 

Причина за отстъплението на българина е, че не успя да защити всичките точки от достигането си до финала в Пекин миналата година. В полуфиналите на тазгодишното издание Гришо отстъпи пред световния №1 Рафаел Надал, който впоследствие завоюва титлата.

Григор Димитров се оплака от замърсения въздух в Пекин

Димитров тази седмица ще играе в Шанхай, като започва директно от втори кръг и очаква победителя от мача Райън Харисън - Цзе Чжан. Давид Гофен, който в неделя в Токио спечели втори турнир в рамките на две седмици, измества Пабло Кареньо Буста от десетото място в ранглистата.

При жените Симона Халеп официално стана №1 за първи път в кариерата си. Румънката измести от върха Гарбине Мугуруса, която е втора. Десетката допълват Каролина Плишкова, Елина Свитолина, Винъс Уилямс, Каролин Возняцки, Елена Остапенко, Светлана Кузнецова, Каролин Гарсия и Джоана Конта.

Надал спря Гришо по пътя към върха в Пекин (ВИДЕО+СНИМКИ)

Първата ракета на България Виктория Томова мина с пет позиции напред и е 151-а. 22-годишната Томова днес ще направи опит да влезе в основната схема на турнира на WTA в австрийския град Линц. В двубой от решителния трети квалификационен кръг тя ще спори на корта със 17-годишната рускиня София Жук, която вчера елиминира белгийката Янина Викмайер. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.