Българинът отпадна на полуфиналите от тенис турнира

Григор Димитров отпадна на полуфиналите на турнира от сериите АТР 500 в Пекин, след като загуби от световния номер 1 Рафаел Надал с 3-6, 6-4, 1-6, съобщава gong.bg.

10-ата среща между двамата бе оспорвана и с размяна на преимуществото, но в решаващия сет  Надал успя да стигне до успеха.

СНИМКИ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК

Двубоят започна равностойно, но испанецът първи стигна до пробив. Гришо имаше две възможности да го върне, но не успя да ги реализира и в крайна сметка Надал взе частта с 6-3.

Шампионът от US Open проби и в началото на втория сет, след което затвърди преднината си за 2-0. От този момент нататък обаче Димитров заигра много силно и постоянно натискаше сервиса на съперника си, като от резултат от 1-3 взе пет от следващите шест гейма, за да вкара мача в трети сет.

В решаващата част Надал започна безкомпромисно и постигна два поредни пробива, за да дръпне с 4-0. Григор не се отказа и потърси връщане в сета, но изпусна три поредни възможности за пробив в шестия гейм, като общата му статистика в мача за реализирани брейк точки бе 2/12.

В крайна сметка Рафа постигна още един пробив и затвори мача след 2 часа и 16 минути игра.

С доброто си представяне в Пекин българският тенисист затвърди позициите си в надпреварата за Лондон и вече изглежда почти сигурен участник във Финалите на световния тур. От понеделник обаче той ще се смъкне до 9-ото място в световната ранглиста, тъй като преди година стигна до финала в китайската столица. Сега ще загуби и 120 точки от актива си.

Във финала на турнира Надал ще се изправи срещу победителя от двубоя между Ник Кирьос и Александър Зверев. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.