Това съобщи пред NOVA директорът на „Пирогов” Асен Балтов

Един от ранените при катастрофата край Владая все още е с опасност за живота. Това съобщи пред NOVA директорът на „Пирогов” проф. Асен Балтов.

Общо трима от пострадалите при тежкия инцидент в понеделник вечерта са настанени в болницата.

Според разследващите, причина за тежкия инцидент най-вероятно са грешка на шофьора и мокрия път.

Бус се обърна при Владая, има жертва и тежко ранени (ВИДЕО)

„Единият е в тежко състояние, в реанимация, с тежка коремна травма, разкъсан черен дроб, опериран е по спешност, има и допълнително счупване на бедрена кост. Все още е с опасност за живота”, заяви проф. Балтов.

„Вторият пациент е на 53 години. Той е с гръдна травма, множество счупени ребра и счупване и увредени връзки на лакътната става. Третият пациент, който е в най-стабилно състояние, е със счупване на бедрената кост и извадено рамо. И тримата пациенти ще бъдат оперирани”, обясни шефът на „Пирогов”.

В понеделник вечерта микробус се преобърна по таван на пътя София - Перник, в участъка между село Владая и кръстовището на Драгичево. При инцидента бяха ранени 7 души. Един от тях почина няколко часа след катастрофата. 

Според Йонко Иванов, председател на Съюза по авто-мото подготовка, има грешка на водача.

„Влизайки по този наклон, скоростта е доста висока, и едно леко натискане на спирачката води до поднасяне на този автомобил, доколкото разбрахме от експертите. Едно е да карате бусче с картофи и зеле, друго е да возите хора”, заяви Йонко Иванов. 

Според действащите в момента правила, всички пътници в автобуса е трябвало да бъдат с колани. Не такова е положението, обаче, за обществения транспорт. Коланите там са задължителни, само ако ги има фабрично в автобуса. Зтова се готвят и законови промени. 

За повече безопасност в автобусите настояват и превозвачи. Защото превозното средство може да е оценено с висока категория заради минибар и тоалетна, но да няма колани в него.

Повече гледайте във видеото

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.