Това е един от най-лошите пороци на човека

Лакомията е определяна като един от най-лошите пороци на човека. Храната, виното и напитките са обвинявани за смъртта на много бележите личности през годините.

Правилното хранене съхранява доброто здраве до старини

Ето пет от най-известните случаи, в които вечерята се е оказала смъртоносна:

Хенри I 

Хенри I е най-малкият син на Уилям I Завоевателя, крал на Англия (1100 – 1135). Хенри обичал да се наслаждава на обилната храна и една вечер, противно на съветите на лекаритe си, изял огромна порция миноги, които били от любимите му ястия. Скоро след това починал от хранително отравяне.

Миногите са древен вид риби, подобни на змиорки, които имат назъбена уста, с която смучат кръв.

Кои храни и напитки облекчават артрита?

Дени Дидро

Френският философ и писател обичал храната и хората от обкръжението му знаели, че понякога прекалява с нея. През 1784 година той вечерял със съпругата си и тя му направили забележка, че е ял прекалено много. Минути след това той паднал мъртъв.

Адолф Фредерик

Крал Адолф Фредерик бил известен лакомник. Той умира, след като прекалява с десерта след вечеря. Той изял няколко омара, хайвер, кисело зеле и изпил доста шампанско. След обилната вечеря похапнал популярния шведски десерт-кифличка с крем, сервирана в купа с прясно мляко. Но той не се задоволил с един, а изял цели 14.

Закари Тейлър

Закари Тейлър е 12-ият президент на САЩ.

На 4 юли 1850 година той цял ден обикалял в жегата, за да уважи националния празник. Когато се прибрал, изпил няколко кани с ледена вода и мляко и изял голямо количество череши. Починал след няколко дни.

Тихо Брахе

Датският астроном Брахе умира през 1601 година, след като прекарва часове на един банкет. Умира 11 дена по-късно.

Вегетарианците са изложени на двойно по-висок риск от депресия

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.