Турнирът е с награден фонд 15 000 долара

Българките Юлия Стаматова и Диа Евтимова се класираха за полуфиналите на турнира по тенис на червени кортове в турския курорт Анталия с награден фонд 15 000 долара, информира БГНЕС.

Поставената под № 2 Диа Евтимова победи с 6-4, 6-3 Виталия Стамат от Молдова за 80 минути игра. Българката поведе с 4-1 в първата част и затвори сета с 6-4. Във втората Евтимова спечели четири поредни гейма от 2-3 до 6-3. Диа успя да постигне 7 пробива в сервиса на молдовката. За място на финал Диа Евтимова ще играе срещу Ема Лене от Франция. 

Григор Димитров отпадна от Мастърса в Париж (ВИДЕО+СНИМКИ)

Друга българка Юлия Стаматова също се класира за полуфиналите. Поставената под №3 Стаматова се наложи с 6-2, 7-6(8)над седмата поставена Габриела Хорацкова от Чехия за 2 часа игра. Юлия поведе с 4:1 в първата част и лесно затвори сета с 6-2. Във втората двете тенисистки си размениха по три пробива, за да се стигне до тайбрек. В него Стаматова поведе с 5-2, но след това трябваше да отрази три сетбола на Хорацкова. За класиране на финал Стаматова ще играе срещу 17-годишната Екатерина Вишневская от Русия

За успеха си Евтимова и Стаматова заработиха по 4 точки за световната ранглиста. Диа Евтимова продължава и в надпреварата по двойки. По-късно днес поставените под №1 Евтимова и Каролина Родгигес Алвеш от Бразилия ще играят на полуфинал срещу Габриела Хорацкова от Чехия и Черме Амил от Турция. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.