Те използват имената на известни хора

Телефонни измамници използват името на главния прокурор Сотир Цацаров и на премиера Бойко Борисов, за да обират жертвите си. Ако ви се обадят и ви кажат, че Борисов и Цацаров лично ръководят полицейска акция, не вярвайте. Това е най-новата схема за измама.

СХЕМИ ЗА МИЛИОНИ: Как печелят "ало" измамниците?

При поредната нагла телефонна измама жена от Дупница попадна в капана на „ало” мощеници и "изгоря" с 10 000 долара. Камелия Котева работила в Америка и събирала парите в продължение на 17 години. Върнала се у нас и само за часове останала без спестеното. Историята на Камелия обаче е поредната от многото, които разказваме за пореден път.

ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМИ: Как да познаем фалшивите полицаи?

По официални данни от началото на годината на телефон 112 са подадени над 11 000 сигнала за телефонни измами. Колко са измамените е сложен въпрос, защото не всички подават жалби. Регистрираните в полицията обаче са 645, а разкритите престъпления са едва 89.

А само от началото на тази година телефонните измамници са спечелили над 5 милиона лева.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова призна, че тя самата е ставала обект на телефонни измамници – веднъж на мобилен и втория път - на стационарния телефон в прокуратурата. Случаят е от преди една година. Но Арнаудова не се поддала на думите на измамниците.

Румяна Арнаудова: Два пъти станах обект на "ало" измамници

По думите й не може да се проследи от къде е извършено телефонното обаждане, което е основна пречка при разкриването на такива престъпления. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.