На 83-то място сме сред 189 населени места

София е в топ 100 на градовете с най-големи задръствания. На 83-то място се наредихме в световна класация сред 189 населени места. 

РЕМОНТ НА ВЛАДАЯ: Има ли задръствания на изхода на София?

В задръствания прекарваме средно по 38 минути на ден, или общо 144 часа на година. Повече време се губи вечер – тогава пътуването е с 66% по-дълго от нормалното. Благодарение на тези числа София за първи път попада в топ 100 на световна класация за градове с най-големи задръствания.

Кой е виновен за огромното задръстване на Околовръстното в София?

Една от основните причини за това е увеличаването на броя на автомобилите. По данни на КАТ новорегистрираните коли на ден са повече от 400. На година достигат вече 14 000. За сравнение преди години броят им е бил около 9000.

Нови тапи заради ремонта на "Цариградско шосе" в София (ВИДЕО)

„Урбанизацията е световен процес и той се проявява във всички големи градове. София не прави изключение. Броят на колите се увеличава. В същото време по данни на Евростат София е на много добро място в Европа по отношение на използването на градския транспорт. В челната петица сме заедно с градове като Мадрид и Хелзинки. Продължаваме политиката по обновяването му, както и по строителството на метрото, така че все повече хората да го използват”, коментира в „Здравей, България” зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев.

Линейките се забавят с до 10 минути заради ремонтите в София (ВИДЕО)

Работи се активно по доизграждането на околовръстния път на София, който ще изнесе голяма част от трафика от центъра на града. Паралелно с това продължава и работата по ринговите булеварди, уточни Крусев.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.