Тази нощ е бил взривен банкомат в Сапарева баня

Един арестуван и трима, обявени за общонационално издирване - такава е засега равносметката от спецоперацията срещу заподозрени за взривяването на няколко банкомата през последните месеци. Хайката в Пернишко продължава вече девет часа.

Жандармерия, барети, хеликоптер и следови кучета участват в мащабна ация срещу бандитите, които в последните няколко месеца взривиха и обраха седем банкомата.

В сряда срещу четвъртък през нощта в Сапарева баня е извършен пореден обир. Той се случва по-малко от 24 часа след последния подобен случай. Този път обаче полицията бързо влиза по следите на крадците.

Започва преследване, което продължава и в момента в околностите на село Боснек. Единият от извършителите е задържан пред дома си в Перник. Другите двама също са с адресни регистрации там. 

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА АКЦИЯТА ВИЖТЕ ТУК

Намерен е и джипът на престъпниците. В него са парите от последния обир.

Самите бандити се крият в гората край село Боснек, а спецполицаи претърсват района. Операцията е под ръководството лично на главния секретар на МВР Младен Маринов. Твърде вероятно е крадците да са въоръжени. 

От 5 сутринта землището на село Боснек прилича на бойно поле. Джипът, с който крадците опитват да избягат, е краден, с номера от друга кола, също откраднати - в края на октомври. При полицейското преследване автомобилът напуска пътя и навлиза в дерето. По думите на главния секретар на МВР Младен Маринов, колата е преодоляла полицейската барикада в рйона. Ранени полицаи няма. 

„След преследване и заградителни мероприятия колегите са засекли автомобила, с който е извършено престъплението и извършителите. Те са преминали през полицейските блокади. Имало е риск за живота на служителите. Минали са през дерето на реката и сега се укриват в гората. Има един задържан. Други трима се издирват. Може да са въоръжени. Текат огледи на адресите на извършителите. Това са хората, които са замесени в част от обирите на банкомати, но не са само те”, каза в предаването „Здравей, България” Младен Маринов, главен комисар на МРВ.  

В операцията по залавянето на крадците участват и сапьори, тъй като не е ясно дали крадците не носят със себе си и друга бутилка със сгъстен въздух - именно с такава е взривен и този пореден банкомат. 

„Знаем кои са другите трима, които търсим. Продължаваме издирването”, допълни още главен комисар Младен Маринов.

В сряда банкомат беше взривен в София на улица "Велчо Атанасов" в квартал "Редута". Крадците са успели да вземат 60 000 лева. 

Междувременно в късния следобед днес от МВР разпространиха снимките на трима души, които се издирват във връзка с тежко криминално престъпление. 

Откраднаха 60 000 лева от банкомат (ВИДЕО+СНИМКИ)

Репортери: Рада Богданова, Десислава Георгиева, Надя Ганчева, Екатерина Николова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.