Барети, хеликоптер и дронове се включиха в преследването на обирджиите

Барети, хеликоптер с термокамера и дронове - в мащабна акция след поредния случай на взривен банкомат. През целия ден пернишкото село Боснек и гората над него бяха под обсада. Полицейска хайка с арести имаше и в Перник. Равносметката до момента - един мъж е в ареста, а други трима са обявени за общодържавно издирване.

МВР издирва трима мъже. Снимка: МВР

В 4.00 часа сутринта в Сапарева баня е взривен поредният банкомат, а на мъжете, които го взривили, им било за пореден път, казват от МВР.

Мъжете отмъкнали касата с парите и избягали, но полицията вече ги била прихванала. Последвала акция по преследване чак до полето край село Боснек. В опит да хване обирджиите, полицията заградила пътя, но преследваните пак избягали. В крайна сметка те изоставили автомобила, с който пътували, и оставили там и откраднатите пари. 

Преследването се превърнало в издирване, което продължило в Перник, от където са всички заподозрени. Именно от Перник е и единственият арестуван. 

В акцията по преследването на другите трима се включиха хеликоптер, следови кучета, барети, жандармерия и разследващи - общо над 250 души. Към момента обаче тримата все още не са задържани. 

Спецакция срещу обирджиите на банкомати, един е задържан (ВИДЕО+СНИМКИ)

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА АКЦИЯТА ВИЖТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.