Очакват се намаления от 40% до 60%

В световен мащаб се очаква нов рекорд по продажби в "черен петък". Прогнозите сочат, че през днешния ден американците ще похарчат около 1 трилион и 400 милиарда долара или с 6% повече от миналата година. 

"ЧЕРЕН ПЕТЪК": Китайците похарчиха рекордна сума за един ден

"Дейли мейл" изчислява, че само в Англия потребителите ще похарчат по магазините и онлайн около 8 млрд. паунда от днес до края на седмицата, което пак е увеличение спрямо миналата година. 

Все повече популярност обаче набира и така нареченият "кибер пондеделник". Това е първият ден от седмицата след "черния петък", чиято идея е да се стимулира онлайн търговията. Броени часове пред "черния петък" в САЩ пред магазините вече се извиват огромни опашки от хора. Очакват се намаления от 40% до 60%, и то на най-скъпите брандове. 

Очакванията са тази година на киберпонеделника американците да похарчат 6 милиарда и 600 милиона долара, на фона 5 милиарда през днешния ден. 

Има ли масова истерия отвъд Океана? Реални ли са опасенията на търговците, че това може да бъде последният успешен "черен петък", тъй като голяма част от клиентите вече избират да пазаруват онлайн. На тези въпроси отговаря кореспондентът ни в Чикаго Ясен Дараков. 

Експерт за "черния петък": Може да има нелоялни търговски практики

Гледайте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.