Китай обеща 3 млрд. долара за проекти в нашия регион

Китай обеща 3 милиарда долара за проекти в нашия регион. Това стана ясно на Срещата на лидерите на страните от Централна и Източна Европа и Китай, която се провежда в Будапеща. Там беше договорено следващата такава среща да бъде в България.

Премиерът Бойко Борисов участва на срещата на държавните и правителствени ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай, която се провежда в Будапеща. Той коментира, че китайците имат инетерс от инвестиции в инфраструктурни проекти. Като пример, Борисов даде Коридор номер 8.

СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА В БУДАПЕЩА ВИЖТЕ ТУК

Българският премиер призова още за споразумение между Евросъюза и Турция, което да изчисти спорните моменти в отношенията между двете страни. 

"Трябва да мислим за едно стратегическо споразумение само с Турция. Което да отрегулира процесите. За да спрем да говорим за присъединяването й, което всички знаем, че няма да има присъединяване. Вече 50 години го говорим. Не ни отива - нито на Турция, нито  на Европа", коментира Борисов. И посочи, че по този въпрос бил на едно мнение с унгарския си колега Виктор Орбан. 

Също така Борисов отново подчерта, че приоритет на предстоящото европредстедателство на страната ни ще бъде интеграцията на Западните Балкани.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.