"Както Силвестър Сталоун скоро беше казал – в България и на лов за вълци да отидеш, пак има интернет там", припомни премиерът

„Тайната на успеха е на Балканите да бъдем като пръстите на ръцете. Всеки пръст ни е важен – няма значение кой колко е голям, трябва да сме заедно”.

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на форума в НДК, който поставя началото на инициатива в подкрепа на регионалната интеграция на Западните Балкани. 

По темата

„Хубаво от войните не сме видели. Всичко лошо в България се случи по време на кризата в бивша Югославия. Тогава се създаде контрабандата и организираната престъпност. Целият регион понесе огромни щети от тази война. Днес обаче всички стоим на една маса”, каза още Борисов.

„Ако ние сме единни и дадем шанс да ни разбират, ЕС ще ни разбере. Европа си има достатъчно проблеми с Brexit и вътре в съюза, за да генерира още един проблем в наше лице. Трябва да отидем пред тях мъдри, умни и с инфраструктура”, заяви още българският премиер.

Той допълни, че трябва да се развива и дигиталната инфраструктура и се похвали с бързината на интернета в България.

„Както Силвестър Сталоун скоро беше казал – в България и на лов за вълци да отидеш, пак има интернет там”, припомни той.

„Това трябва да бъде на целите Балкани. Не може да имаме роуминг за Македония 20-30 лева за минута разговор. Това е абсурд. Всичко това трябва да изградим сега. Световната банка ни дава днес инструмент за това”, заяви Бойко Борисов.

„Имаме рядък шанс с мъдрост да убедим Брюксел, че не носим проблеми, а просперитет. Най-красивият регион са Балканите – имаме природа, ресурси. Затова трябва да сме с ума си”, каза министър-председателят.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.