Повишаването на цената на водата е прекалено, заяви лидерът на „Атака”

„КЕВР одобрява повишението на цените и от 1 януари в някои градове цената се вдигна доста сериозно – 20%. Това е прекалено много. Настоявам това повишение да не се случи. Ако се наложи, може да се направят и законодателни промени. Тази комисия се оказа толкова независима, че никой не може да й влияе. Не трябва да е толкова независимаа. Не трябва да е в такъв състав – 9 души, пет от които са от партии, които са против сегашното управление”. Това заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров в предаването „Събуди се”. Той уточни, че не иска да овладява КЕВР.

ОКОНЧАТЕЛНО: Водата поскъпва от 1 януари (ВИДЕО+СНИМКИ)

Но повтори, че петима от членовете на комисията са от партии, които са против управлението.

„Те са в състояние да саботират правителството. И го правят. Какво ще ни кажат хората след три месеца: „Защо дойдохте на власт, а се вдига цената на всичко?“, заяви Сидеров.

Сидеров: Валери Симеонов е лесна мишена в опозицията

Според него хората в комисията са „с политически пристрастия и политически виждания”.

„Хора като Светла Тодорова и председателя на Комисията Иван Иванов са точно такива. Тази Светла Тодорова, която е уж експерт, преди време се изказа политически, че съжалява, че партия „Атака“ е влязла в правителството. А изказа й дойде, защото преди време именно ние протестирахме пред прозорците й заради поредното увеличение на цените“, заяви Сидеров.

Що се отнася до темата Банско, той заяви, че това не е най-важният въпрос на държавата.

„Хората негодуват от случващото се като цяло, а не това конкретно. За българина това не са важните въпроси. Него не го вълнуват плажните концесии, а да речем златните”.

Повече гледайте във видеото

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.