Автомобил падна в река

Зимата се върна и изненада някои от регионите в България.

Тежкотоварни автомобили закъсаха заради заледения път и блокираха движението на пътя Плевен – Русе, тази сутрин. Непочистените пътища причиниха и пътни инциденти.За инцидентите водачите на превозни средства обвиняват пътните служби, а те шофьорите на тирове.

ЗИМАТА СЕ ЗАВЪРНА: Каква е пътната обстановка в страната? (ВИДЕО)

На пътя Русе - Плевен, край село Масларево липсваше полиция и снегорини. Резултатът – километрични опашки и изнервени шофьори. Заради непочистения път Велико Търново – Русе, се стигна и до инцидент между румънски тир и микробус, пълен с портокали. Шофьорът на буса обвини фирмата, която трябва да поддържа пътя.

Снегът затрудни движението по АМ „Струма” и на „Петрохан”

Имаше и по-сериозни инциденти. Автомобил с двама пътници - мъж и жена, излетя от пътя и падна в голяма река в Стражица, на околовръстния път за Разград. Жената е със средна телесна повреда, а шофьорът е невредим. Най-вероятно водачът е изгубил управлението, докато е карал по мокър и заснежен участък.

„Летяща” кола се блъсна във втория етаж на къща (ВИДЕО+СНИМКИ)

До обедните часове снегорините и полицията успяха да разчистят първокласните пътища и да освободят трафика в региона. В крайна сметка пътната обстановка се нормализира, а снегът спря да вали.

Тол системата за българските пътища - официално в ход

Междувременно, два от старопланинските проходи са затворени за движение, а при други осем има ограничения. На прохода Петрохан снегът продължава да се натрупва. Снежната покривка е около 25 см. Пътят също е заснежен, а малко по-рано е бил и опесъчен. Ограничено е движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона. Напълно затворени са Златишкия и Върбишкия проходи. Магистралите и пътните участъци в страната са почистени, но шофьорите трябва да бъдат внимателни.

Над 13 000 души – блокирани в швейцарски курорт (ВИДЕО+СНИМКИ)

Кметът на Шумен ще санкционира снегопочистващи фирми

Тир катастрофира край Полски Тръмбеш, минувачи обраха шофьора (ВИДЕО+СНИМКИ)

Пътят Русе – Велико Търново - непочистен и неопесъчен (ВИДЕО)

Спряха големите камиони по пътя Видин-Монтана

Репортери: Мартин Георгиев и Биляна Борисова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.