Идеята е да се ограничи горенето на битови отпадъци

Глоба за ровене по кофите. Като част от мерките за справяне с мръсния въздух в града, общинските служители започнаха масирана акция. Идеята е да се ограничи горенето на битови отпадъци, но инспекторите не пощадиха дори и хората, които ровят в кофите за късче хляб.

Рециклират коледните дръвчета след края на празниците (ВИДЕО)

Един от хората, които ровят в кофите, е рецидивист – редовно нарушава Наредбата за управлението на отпадъците в София. Сега получава пореден акт. И се кълне, че събира само пластмасови опаковки, за вторични суровини. Не палел нищо от кофите, за да се грее.

Криза с боклука заплашва седем общини (ВИДЕО)

Наредбата обаче е за всички и не прави разлика кой какво вади от кофите. Акт получава и този някогашен шофьор в „Бърза помощ”. Заварваме го да събира храна. Неловко е и за инспекторите. Тяхната работа е да съблюдават спазването на правилата.

Изхвърляме повече отпадъци по празниците

Стойността на глобата се определя от кмета на Столична община. От екипа разбираме, че това е първата им среща с този човек. За половин ден са съставили една дузина актове. Днешната акция срещу мръсния въздух е била в 4 квартала – „Подуяне”, „Сердика”, „Надежда” и „Красна поляна”. 

Повече по темата гледайте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.