От ГЕРБ настояват за оставката на Валери Жаблянов

В петък депутатите от ГЕРБ трябва да започнат събиране на подписи за официално искане на оставката на Валери Жаблянов от БСП като заместник-председател на Народното събрание.

ГЕРБ искат оставката на Жаблянов като зам.-председател на НС

Причината – позицията на депутата от левицата, че Народният съд е бил „необходимо и неизбежно правосъдие”. От БСП вече заявиха, че не приемат искането за оставка на Жаблянов.

Бойчев: Мнението на Жаблянов за народния съд не е позиция на БСП

Няма да ревизираме своята позиция. В БСП не наказваме за различно мнение за изразена лична позиция, каквато и да е тя. За подобно нещо няма как Жаблянов да получи наказание, тъй като това означава да нарушим всички принципи, върху които се гради БСП, а основният от тях е вътрешнопартийната демокрация”, коментира в студиото на „Здравей, България” депутатът от БСП Александър Симов.

Необходим ли е бил Народният съд от 1945 г.?

Все пак той призна: „Трябва да бъдем реалисти, ГЕРБ имат всички възможности да махнат Валери Жаблянов и най-вероятно точно това ще се случи”. „Моята позиция, която ще защитя, е че не трябва да предлагаме никого на негово място”, уточни Александър Симов.

Жаблянов: За какво да подавам оставка?

Народният съд има едно определение и то е престъпление”, коментира депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски.

"Цели 10 месеца темата пред управляващото мнозинство е развитието на България. Цели 10 месеца БСП е започнала с фалшиви новини, с измислени теми. Какви ли не теми минаха през тези 10 месеца с една единствена тема - да дестабилизрат страната, да попречат на европейското председателство", каза още той. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.